Tânăr care a furat o mașină din Rădăuți, în arest după ce polițiștii i-au probat mai multe infracțiuni


Miercuri dimineață, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute, în perioada 07.05.2019, ora 14.00 – 08.05.2019, ora 07.40 au sustras autoturismul marca Volkswagen Golf ce se afla parcat în parcarea amenajată din zona unui blocul de locuințe.

Persoana vătămată susține faptul că înainte de a lăsa cheia de la contact în interiorul mașinii a acționat butonul pentru asigurarea portierelor, a lăsat cheia în interior după care a închis portiera stânga, fără a verifica dacă și portiera stânga față a fost asigurată.

În interiorul autoturismului în momentul furtului se afla certificatul de înmatriculare în topedou, pe bancheta din spate era montat un scaun pentru copil de culoare roșie, în portbagaj se afla un landou de culoare albastru închis cu alb și o trusă cu chei.
Valoarea autoturismului sustras a fost aproximată de persoana vătămată la circa 4500 euro.

În urma măsurilor operative întreprinse a fost identificat autorul, în persoana lui Scripcari Gheorghe Gabriel, de 22 ani, din comun Satu Mare.

S-a mai stabilit faptul că Scripcari Gheorghe Gabriel este și autorul furtului comis în noaptea de 14/15 februarie 2019, când profitând de faptul că portierele autoturismului nu erau asigurate şi folosind o cheie de rezervă din torpedou, a sustras autoturismul marca Mercedes Benz care se afla parcat pe str. Piaţa Unirii, din municipiul Rădăuţi şi pe care l-a condus fără a poseda permis de conducere din municipiul Rădăuţi, str. Piaţa Unirii până în com. Gălăneşti unde l-a abandonat.

Totodată s-a stabilit faptul că este autorul furtului comis în 07/08.04.2019, când a pătruns autoturismul marca Ford, de unde a sustras suma de 150 euro şi 2 carduri.

De asemenea în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că Scripcari Gheorghe Gabriel este autorul furtului comis la începutul lunii aprilie 2019, când a sustras din curtea unui imobil nelocuit de pe strada Ion Nistor, din municipiul Rădăuţi, un autoturism marca Volkswagen Golf 4 neînmatriculat folosind o cheie originală sustrasă din imobil, autovehicul pe care acesta l-a vândut ulterior unei persoane de pe raza oraşului Salcea, precum şi a furtului comis în noaptea de 07/08.05.2019, când profitând de faptul că portierele autoturismului marca Volkswagen din municipiul Rădăuţi nu erau asigurate a sustras din interior un portmoneu în care se aflau certificatul de înmatriculare de la autoturismul, un card şi 20 euro.

Împotriva lui Scripcariu Gheorghe Gabriel a fost dispusă măsura reţinerii preventive pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind condus sub escortă şi depus în C.R.A.P Suceava, urmând ca la 09.05.2019 acesta să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducea unui autovehicul fără permis de conducere.
Mai nouă Mai veche