Țigări abadonate de contrabandiști într-o pădure de lângă Straja

Duminică, 5 mai, la nivelul Sectorului P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 5.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc, au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 28.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 327.600 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au mai descoperit, sâmbătă, 4 mai 2019, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 86. 580 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

Poliția de Frontieră

Niciun comentariu

Un produs Blogger.