Un bărbat băut care meșterea la un tractor a ajuns la spital cu umărul rupt după ce hainele i-au fost prinse în cardanul semănătorii


Marți după-amiază, la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului municipal Rădăuți a auns un bărbat de 57 ani, din comuna Lungani, județul Iași, care s-a accidentat într-o fermă din Gălănești, în timp ce lucra la un tractor și a fost diagnosticat cu „contuzie toracică și fractură claviculă dreaptă”.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii s-au deplasat la locul unde a avut loc accidentului. Proprietarul a povestit că victima lucrează la ferma sa ocazional, fără forme legale. Acesta a relatat faptul că marți se afla cu victima în fața locuinței sale, desfășurând mai multe activități, timp în care tractorul său era pornit și avea instalată o semănătoare.

La un moment dat proprietarul a plecat până în curte, iar victima a rămas la utilaj. La scurt timp proprietarul s-a întors din curte, ocazie cu care a văzut cum victimei, aplecându-se sub semănătoare pentru a lua niște chei, i-au fost prinse hainele în cardanul care făcea conexiunea între tractor și semănătoare (element ce se învârte) astfel imobilizându-l și provocându-i leziuni.

În această împrejurare, proprietarul a oprit tractorul, a fugit și a luat un cuțit, cu care i-a tăiat hainele care erau prinse în cardan, eliberându-l. Imediat după incident a apelat SNUAU 112 și a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță.

Acesta a mai menționat faptul că victima este cunoscută ca fiind consumator de băuturi alcoolice, iar în momentul accidentării se afla sub influența alcoolului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche