Patru cetățeni străini opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetul Marmaţiei au depistat și reținut doi cetățeni din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina, precum şi un cetăţean albanez care a încercat să treacă ilegal în Ungaria.

În ziua de 27 iunie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-au intensificat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.
Astfel, în jurul orei 11.40, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut la aproximativ 500 m de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, trei cetățeni străini, de sex masculin, care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.
Din primele verificări a rezultat faptul că aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina.
Bărbații au fost conduşi la sediul sectorului, unde în urma verificărilor s-a stabilit că au vârste cuprinse între 18 ani şi 28 de ani, doi provenind din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetățeni străini au fost predați, în data de 29.06.2019, autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

În data de 29.06.2019 un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Berveni a oprit pentru control pe raza localității de frontieră Berveni, jud. Satu Mare, un taxi.
La controlul efectuat asupra mașinii în aceasta a fost descoperit, ca și pasager un cetățean din Albania, care a încercat să fugă către frontiera de stat.
Acesta a fost reținut, iar din cercetările efectuate a rezultat faptul că intenționa să treacă ilegal frontiera în Ungaria, deoarece avea interdicţie de a intra în spaţiul Schengen.
Și în acest caz, cetățeanului albanez i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, a fost predat IGI – Biroul Teritorial Satu Mare.
Mai nouă Mai veche