Un bărbat din Marginea a murit după ce cabina camionului pe care îl repara a căzut peste el



Vineri, 31 mai, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Marginea au fost sesizați despre faptul că un camion a căzut peste un bărbat în curtea unei locuințe.

Aurel Grigorean, de 35 de ani, din Marginea, administrator al SC AURELICARO SRL Marginea, a început să efectueze nişte reparaţii la un camion pe care l-a cumpărat recent. A parcat camionul în spatele imobilului de domiciliu şi a început să efectueze reparaţiile în cauză. A asigurat camionul folosind două piedici pe care le-a montat la roata dreapta spate, atât în faţa roţii cât şi în spatele roţii, apoi folosind două cricuri hidraulice, a ridicat puntea faţă a camionului, a desfăcut prezoanele şi a demontat roata din dreapta faţă ce a fost identificată pe sol lângă camion, iar la roata stânga faţă doar a desfăcut prezoeanele, după care s-a băgat sub camion, prin partea faţă-dreapta, cu faţa în jos, moment în care camionul a alunecat de pe cele două cricuri, şi a căzut.

În momentul căderii, Grigorean Aurel a fost surprins sub o bară metalică a camionului în partea spate superioară a trunchiului, fiind găsit în această poziţie de către o rudă care a mai anunțat o altă persoană și folosind o volă au ridicat partea din faţă a camionului şi l-au scos pe susnumit de sub camion, el nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa.

Echipajul medical sosit la fața locului l-a găsit pe Grigorean Aurel în stop cardio-respirator, a efectuat manevre de resuscitare însă fără rezultate, drept pentru care au constat decesul bărbatului, cauza probabilă fiind stop cardio-respirator și politraumatism prin strivire.

Totodată din verificări s-a stabilit faptul că Grigorean Aurel nu purta echipament de protecție pe durata efectuării lucrărilor de reparaţie ale camionului.

La fața locului s-a deplasat un reprezentant al ITM Suceava și în urma verificărilor efectuate s-a constat că Grigorean Aurel este administratorul SC AURELICARO SRL Marginea.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți pentru a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” în concurs cu infracţiunea de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche