Un tânăr cu permis valabil doar în Anglia, beat mangă la volan, a distrus o mașină parcată pe marginea drumului, în Bunești


Sâmbătă, 8 iunie, polițiștii Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un conducător auto a avariat un autoturism care era parcat, șoferul vinovat fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind efectuate verificări, s-a stabilit că autoturismul apelantei a fost avariat de către Andrei Iulian F., de 29 ani, din satul Petia, comuna Buneşti, care a condus autoturismul marca Dacia Logan.

În timp ce conducea autoturismul pe strada Eroilor din localitatea Buneşti, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat autoturismul Opel Insignia parcat în afara părţii carosabile. După aceasta, conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului însă a refuzat să rămână la locul faptei.

Fiind căutat, acesta a fost depistat pe un drum public lăturalnic, iniţial a infirmat că a condus autoturismul, după care a recunoscut că l-a condus, anterior a consumat băuturi alcoolice şi a produs avarierea autoturismului apelantei.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,48 MG/L, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Din cercetări a rezultat că numitul bărbatul este deţinător al unui permis de conducere emis de autorităţile din Anglia, valabil numai pe teritoriul acestui stat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche