FOTO A fost inaugurat noul sediu al Sectorului Poliției de Frontieră Siret

Azi, 25 iulie 2019, începând cu ora 11.00, în prezența chestorului principal de poliție Bute Liviu, adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontiera Române, a domnului comisar șef de poliție Coman Florin, inspector șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a doamnei Mirela-Elena Adomnicăi, prefect al județului Suceava, precum și a altor oficialități din județ, a fost inaugurat sediul modernizat al Sectorului Poliției de Frontieră Siret din județul Suceava, reabilitat la standarde europene.



Construcţia modernă a acestui sediu corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei, asigură condiţii de muncă la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicaţii şi informatică de ultimă generaţie, sistem de climatizare de ultimă generaţie, grupuri sanitare moderne) precum şi gararea şi adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră (garaj, spălătorie auto, staţie automată de alimentare cu carburant), padocuri pentru câini, sala de sport şi o sală de conferinţe modernă.



Proiectul a fost demarat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în cadrul programelor de investiţii, procedurile pentru reabilitarea sediului Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, care să asigure condiţiile optime pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice. Suma alocată acestui proiect cu titlul ,,Modernizare și extindere sediu Sector Poliție de Frontieră Siret, județul Suceava” a fost în valoare de 3.694.530,69 lei, din care 2.770.898,02 lei nerambursabili, proveniţi din fonduri europene - Fondul pentru Securitate Internă şi 923.632,67 lei cofinanţare de la bugetul de stat.



După respectarea tuturor paşilor prevăzuţi de legislaţie pentru astfel de proiecte - studii de fezabilitate, realizarea proiectării, procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie, execuţia efectivă de reabilitare a sediului a fost finalizată în cursul lunii septembrie a anului 2018, lucrarea de execuţie fiind demarată în luna iunie a anului 2017.



Obiectivul urmărit a fost „organizarea eficientă a supravegherii şi controlului la frontierele externe şi aplicarea recomandărilor, standardelor operaţionale şi a celor mai bune practici UE în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul frontierelor”.



Din punct de vedere operativ, sediu modernizat al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret este amplasat în oraşul Siret, în imediata apropierea a comunicaţiei E85, ceea ce permite o deplasare operativă a efectivelor în zona de competenţă, iar aducerea lui la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră.



Realizarea acestui proiect s-a făcut sub coordonarea serviciul administrarea patrimoniului imobiliar din cadrul I.G.P.F. si a adjunctului pentru logistică al I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.

Acest proiect a fost necesar pentru înscrierea în nota de modernitate a spaţiilor interioare şi crearea unor condiţii optime de desfăşurare a activităţilor, în conformitate cu obiectivul strategic al managementului integrat al frontierei de stat a României.





Mai nouă Mai veche