Bătrână tratată oribil în spitalul din Fălticeni. Nepoata îngrozită povestește ce i-au făcut medicii și asistentele. Ținută fără tratament o săptămână, deși făcuse accident vascular cerebral hemoragic și a mai luat și o infecție din spital. „Nimeni nu și-a dat interesul. Un spital oribil”



Daria Guliga a povestit pe Facebook momentele groaznice prin care a trecut bunica ei după ce a fost internată în Spitalul municipal Fălticeni. Bătrâna de 88 de ani a suferit un accident vascular cerebral hemoragic și a ajuns cu o ambulanță la Spitalul din Fălticeni. Medicii au greșit diagnosticul și au crezut că ar fi vorba despre demență. Între timp, în spital a contactat o infecție intraspitalicească. Abia după șapte zile a ajuns la Suceava unde i s-a pus diagnosticul corect.

„Nimeni nu și-a dat interesul. Un spital oribil”, a povestit Daria Guliga.

Nu știu cum sa încep însă voi scrie aici tot ceea ce simt, ura și greața pe care o am fața de sistemul din România, față de spitalele din România dar in principal de spitalul din Municipiul Falticeni!!

Bunica mea, in urma cu câteva săptămâni, și mai exact 6 săptămâni, a acuzat dureri de cap, tocmai de aceea matușa mea a chemat ambulanța. A fost dusa la spital și MAREA DOAMNA DOCTOR HOLBAN „a avut mare grija de ea”, atat de mare grija încât bunica mea a murit!

Bunica mea in vârsta de 88 de ani, s-a urcat in ambulanța pe picioarele ei însă in 5 săptămâni in spital s-a schimbat total!

In prima zi nu i s-a făcut absolut nimic, i s-au dat niște vitamine cumparate tot de familie! 8 zile a fost ținuta pe niște vitamine de la farmacie cumparate de noi!

Am întâlnit-o pe dr. Holban și am întrebat-o despre starea de sănătate a bunicii mele. Mi-a spus simplu: suferă de DEMENȚA! Am rămas socata. I-am spus ca e ridicol, bunica mea care pana sa o doară capul făcea treaba, râdea cu noi, niciodata nu vorbea aiurea și așa-zisa doamnă doctor a plecat uitându-se la mine cu indiferenta.

Apoi a doua zi bunica se simțea din ce in ce mai rău! Făcuse niște analize de sânge și dr. Holban mi-a spus ca totul e bine..însă alt medic mi-a spus ca suferă de o infecție la rinichi. Bun..dementa, infecție..altu îmi spune ca totul e ok..

In a treia zi am venit la spital, bunica era ca și moarta..i se puneau somnifere in perfuzie pentru ca ea umbla noaptea in spital, și asistentele sau infirmierele nu aveau chef sa stea după ea..așa ca imediat o linișteau prin metoda lor magica.

Am pus o infirmiera sa o schimbe și când a învârtit-o pe pat bunica mea era neagră, nu vânătă, neagră pe tot piciorul! Aveți poză mai jos ca sa vedeți ca nu vorbesc aiurea! Am întrebat-o pe înfirmieră de ce este așa..și mi-a zis sec: Dacă umbla noaptea, cade și tot așa..Ok, umbla însă nu se poate sta cu ea o ora pana adoarme? Era agitata, se gândea la casa..nu-i plăcea deloc acolo.In fine..au trecut cele 8 zile și bunica a fost dusă la Suceava abia atunci pentru ca dr.Holban i-a făcut programarea la tomograf după 7 zile.

In Suceava doctorul s-a mirat și a întrebat de câteva ori de ce au ținut-o cei din Falticeni atat timp fără sa-i facă nimic pentru ca ea făcuse accident vascular cerebral hemoragic plus ca mai luase și un microb din spital. Însă era prea tarziu..bunica mea, cea care m-a crescut și mereu a fost lângă mine, s-a stins din viața..Mereu in spital îmi spunea ca vrea acasa, ca nu mai vrea in spital.

Oameni buni..e o lipsa de respect in spitalul din Falticeni. Găseam pastilele ei pe masa, nu i le dădeau seara, apoi a doua zi dacă își aminteau i le dădeau. Erau gândaci, mi s-a spus ca nu sunt cearșafuri curate și a trebuit sa ridic tonul ca sa i se schimbe lenjeria bunicii mele. O infiermiera mi-a spus pe un ton urat ca degeaba o ducem noi la Suceava ca e bătrâna și na, tot la ei o trimit, ca nu mai are ce sa-i facă.

Absolut nimeni nu și-a dat interesul..la o femeie din salon ii curgea mult sânge de la mână și am rugat o asistenta sa vina, mi-a zis simplu: Sa apese de unde curge ca se va opri..Vi se pare normal?

Un spital oribil cu un miros înțepator, un spital in care stau 13 oameni in salon, fără aer condiționat, fără un personal bun..asta este descrierea spitalului din Falticeni!
In Suceava era curat, frumos, un personal bun..însă era prea tarziu. Acum pot sa mai spun doar Dumnezeu sa o ierte!

E tarziu, dar poate nu va fi prea tarziu pentru alți oameni care au nevoie de îngrijiri medicale. Sfatul meu e sa ocoliți spitalul din Falticeni!!

Facebook / Daria Guliga
Mai nouă Mai veche