Excavatorist de pe șantierul drumului județean la Drăgoiasa, accident grav de muncă


Luni dimineață, autoritățile au fost sesizat despre un accident de muncă produs pe șantierul lucrărilor de modernizare a drumului județean 174, la Drăgoiasa.

Marius Ș., excavatorist la SC Transrapid SRL Vama, firmă subcontractată de SC Calcarul SA Pojorâta,
executa luni dimineață servicii de excavare a solului pentru consolidarea terenului din zona adiacentă a DJ174, de pe raza satului Drăgoiasa, comuna Panaci.

În jurul orei 09.30, bărbatul a coborât din excavator deplasându-se la capătul zidului de consolidare din beton unde se afla un panou metalic, rezemat de alte panouri, care era neasigurat. În momentul în care s-a sprijinit cu mâna de panou, acesta a căzut peste el, cauzându-i leziuni la mâna stângă și piciorul stâng.

Victima a fost preluată de la fața locului de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde în urma îngrijirilor medicale acordate i s-a stabilit următorul diagnostic: „fractură deschisă tip III B ambele oase gambă stângă, luxație recidivantă scapulo-humerală stângă, declarativ accident de muncă”, pacientul fiind trimis la UPU a Spitalului Județean Suceava.

În cauză se va proceda la notificarea I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche