IPJ Suceava: Acțiune desfășurată de polițiști pentru combaterea delictelor silvice. Au fost constatate trei infracțiuni și au fost aplicate 55 de sancțiuni


În perioada 19.08.-25.08.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 45 de controale, fiind constatate 3 infracțiuniși aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.235 lei.

S-a mai confiscat material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, respectiv 43,17 m.c., în valoare de 13.590 lei, din care 36,82 m.c. faptic și 6,35 m.c. valoric.

Exemple:

La 21.08.2019, ora 02.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 62 de ani din comuna Cornu Luncii care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 6,31 m.c. cherestea de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 4.033 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

La 23.08.2019, ora 08.05, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,60 m.c. lemn de foc de diverse esențe. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 580 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.