Valorificarea tehnicilor agricole tradiționale pentru o agricultură sănătoasă și durabilă, proiect la USV

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va implementa proiectului VALOR - Valorificarea tehnicilor agricole tradiționale pentru o agricultură sănătoasă și durabilă, împreună cu organizații din Germania, Grecia, Turcia, Cipru si Spania, sub coordonarea ENTE PARCO NAZIONALE DEL GRAN SASSO E MONTI DELLA LAGA din Italia. Proiectul va începe in noiembrie 2019 și va dura 36 de luni. Echipa de implementare este formată din reprezentanți ai Facultății de Silvicultură și ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

VALOR este un proiect centralizat, de tip Alianțele cunoașterii, structurat, transnațional, orientat către rezultate și realizat între mediul universitar și cel de afaceri. Proiectul a fost depus la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură de la Bruxelles in cadrul competiției EAC/A03/2018.

Proiectul VALOR se bazează pe rezultate obținute de parteneri în proiecte deja implementate în scopul promovării valorificării, conservării și îmbunătățirii condițiilor tradiționale de cultivare locale. Pe baza acestei conștientizări, Alianța promovează punerea în aplicare a unui model de educație care va crea programe de pregătire inovatoare, pentru a sprijini calitatea și tradiția străveche care protejează producția ca activitate de bază, ceea ce va conduce la creșterea capacității de adaptare și a rezistenței. Nevoia identificată și abordată de proiectul VALOR este crucială și acoperă cerințele sectoriale care se regăsesc în toate țările europene, în care patrimoniul natural are un rol economic puternic, reprezentat strategic de țările din proiect. Alianța VALOR este formată din parteneri direcți și un număr mare de parteneri asociați: parcuri naturale regionale, naționale și europene (ca piață-țintă principală a ocupării forței de muncă), instituții de educație superioară, întreprinderi și părți interesate relevante, inclusiv autorități regionale și naționale și organizații umbrelă.
Mai nouă Mai veche