Scuter înregistrat de radar cu 90 km/h pe strada Traian Vuia din Suceava


În perioada 19.09.-20.09.2019, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat şi desfăşurat o acţiune punctuală pe raza de competență pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător, ocazie cu care au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.850 lei, fiind reținute 9 permise de conducere auto, dintre care 4 pentru neacordarea priorității pietonilor și 5 pentru alte cauze. Polițiștii au mai retras un certificat de înmatriculare pentru folii neconforme cu normele legale incidente.
În perioada 20.09.-22.09.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești a organizat o acţiune punctuală pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. În cadrul acțiunii s-au constatat 4 infracțiuni, au fost aplicate 439 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 227.950 lei ,dintre care 282 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii au mai reținut 76 de permise de conducere, dintre care 58 pentru viteză și 18 alte cauze și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • Un bărbat de 69 de ani din județul Botoșani a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula pe DN 2 în afara municipiului Suceava cu viteza de 142 km/h, cu 72 km/h peste limita legală menționată prin indicator. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.
  • La 22.09.2019, ora 11.25, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a înregistrat cu aparatul radar pe strada Traian Vuia, motoscuterul condus de un bărbat de 49 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei care circula cu viteza de 90 km/h. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche