Un șofer băut a fost înregistrat cu radar cu 106 km/h în Vicovu de Jos


La 25.09.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune punctuală pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii accidentelor de circulație și asigurarea unui climat de siguranță rutieră. Au fost testați cu aparatul etilotest 129 de conducători auto, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 99 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 48.705 lei. Polițiștii au mai reținut 13 permise de conducere dintre care 4 pentru alcool, 6 pentru viteză și 3 pentru depășiri neregulamentare și au retras 8 certificate de înmatriculare, dintre care 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP) și 5 pentru ale cauze. În cadrul acțiunii au mai fost ridicate 3 plăcuțe de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP).

Exemple:
  • Un bărbat de 31 de ani din comuna Putna a fost depistat de polițiști în timp conducea autoturismul pe DJ 209G din orașul Vicovu de Sus având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
  • Un tânăr de 22 de ani din orașul Vicovu de Sus a condus autoturismul pe DN 2E din localitate având o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării.
  • Un bărbat de 39 de ani din orașul Vicovu de Sus a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H din comuna Vicovu de Jos cu viteza de 106 km/h și având o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării.
Mai nouă Mai veche