Un tânăr din Vicov a oprit brusc când a văzut mașina de poliție, dar a fost interceptat de polițiști. Avea 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 31.08.2019, ora 00.01, în timp ce se afla la intersecția străzii Calea Cernăuți cu strada Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, un echipaj de poliție a observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea polițiștilor, a virat brusc spre dreapta pe calea de acces a unui imobil, după care a oprit, iar bărbatul de la volan a coborât, încercând să se sustragă, moment în care, a fost interceptat și legitimat de polițiști la aproximativ 50 de metri de autoturismul abandonat, acesta fiind un localnic de 24 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche