VIDEO Lemn transportat ilegal cu un camion, la Marginea. Ce sancțiune au aplicat polițiștii

La 30.08.2019, în jurul orei 22.21, o patrulă de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat în trafic pe DC Marginea, în zona Industrială, un autocamion încărcat cu material lemnos condus de un bărbat din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, ale autoutilitarei precum și două avize de însoțire a materialului lemnos transportat, unul primar și celălalt secundar, fiind vorba de două cantități diferite, pentru doi beneficiari.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, în sensul că, aceasta nu corespundea din punct de vedere al volumului cu cea înscrisă în avizele de însoțire, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, în autoutilitară se afla cantitatea totală de 14,23 m.c. lemn rotund de esenţă răşinoase ce corespunde cu aviz de însoțire primar, precum și 4,55 m.c. lemn de foc din specia molid, cu un plus de 1,52 m.c. lemn de foc față de cantitatea înscrisă în documentul de însoțire secundar.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Mai nouă Mai veche