Acțiune desfășurată de polițiști pentru combaterea delictelor silvice. Au fost aplicate 90 de amenzi


În perioada 21.10.-27.10.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 65 de controale, fiind aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.900 lei. Totodată, polițiștii au ridicat în vederea stabilirii provenienţei 55,81 m.c. material lemnos, în valoare de 13.354 lei, dintre care 5,82 m.c. faptic și 49,99 m.c. valoric.

Exemplu:
  • La 24.10.2019, un echipaj mixt format din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care s-a constatat faptul că, firma deținea în depozit cantitatea de 25,08 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 25,08 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase în valoare de 5.161 lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.