DSP Suceava a primit 17.380 de doze de vaccin antigripal tetravalent care va fi distribuit medicilor de familie și unităților de asistență socială


Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit a doua tranșă de vaccin gripal pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020. DSP Suceava a primit 17.380 de doze, care sunt repartizate medicilor de familie pentru persoanele din grupele de risc de pe listele proprii și unităților de asistență socială pentru persoanele rezidente și personalul din instituții de ocrotire socială.

Campania de vaccinare vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vaccinul gripal distribuit în acest an este tetravalent, conţine antigenele necesare pentru prevenirea infecţiei cu virusul AH1N1 pdm09, AH3N2, B/Colorado, B/Phuket și este indicat la adulți și copii începând cu vârsta de 3 ani.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății şi Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

DSP Suceava reamintește că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.