Urmărire pe drumurile din Berchișești după un șofer beat la volan care a încercat să fugă de polițiști. Fugarul, un bărbat din Cornu Luncii, a stabilit recordul săptămânii în județ la alcoolemie


La 23.11.2019, în jurul orei 23.15, în timp ce acționa pe strada Poieni din comuna Berchişeşti, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție pe o distanță scurtă, când, conducătorul auto a oprit şi a coborât, acesta fiind identificat un bărbat de 40 de ani comuna Cornu Luncii.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche