Acțiune a Serviciului Rutier pentru prevenirea accidentelor rutiere grave generate de consumul de alcool la volan


În perioada 21.02.-23.02.2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest 439 conducători auto și au fost constatate 20 infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 11 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 9 pentru conducere fără permis de conducere.

De asemenea polițiștii au aplicat 121 sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.156 lei, au reținut în vederea suspendării 14 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 6 alte cauze și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 23.02.2020, în jurul orei 01.01, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 209C din comuna Berchișești, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani din comuna Bălăceana.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 23.02.2019, în jurul orei 01.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Măgurei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.