Buletin de presă, 24 februarie 2020 - IPJ Suceava


Țigarete în valoare de 5000 lei confiscate de polițiști

La 23.02.2020, ora 18.30, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Siret a oprit pentru control pe strada Basarabiei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Bălcăuți și în care se afla ca pasageră soția acestuia, o femeie de 38 de ani din aceeași localitate.
În urma controlului autoturismului, poliţiştii au descoperit 410 pachete cu țigarete de proveniență Duty-Free, bunuri pentru care, cei doi soți nu au putut prezenta documente justificative.
Cu ocazia audierilor, femeia a declarat faptul că, țigările le-a achiziționat de la o persoană necunoscută din apropierea Punctului Vamal Siret, soțul acesteia nefiind de față și necunoscând faptul că, ea le-a cumpărat.
Țigările, în valoare de circa 5.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluţionat procedural.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 23.02.2020, în jurul orei 19.30, în timp ce conducea autoturismul pe DC 43 din oraşul Cajvana, pe fondul neadaptării vitezei pe un sector de drum în curbă, un localnic de 22 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 23.02.2020, în jurul orei 01.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Dornelor din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Dorna Candrenilor.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 23.02.2020, în jurul orei 00.30, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC 76 „Gheorghițeni” din comuna Dorna Arini, autoturismul condus de o minoră de 16 ani din municipiul Vatra Dornei și în care se aflau ca pasageri un tânăr de 21 de ani din comuna Mălini și unul de 23 de ani din municipiul Vatra Dornei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minora nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Cu ocazia audierilor, tânărul de 21 de ani a declarat faptul că, autoturismul aparţine tatălui său şi i l-a încredinţat minorei de 16 ani pentru a-l conduce, întrucât acesta dorea să înveţe să conducă autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, minora de 16 de ani fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 21 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 23.02.2020 ora 01.45, în timp ce acționa pe DJ 208 din comuna Preutești, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Preuteşti a observat un autovehicul care avea un mers sinuos, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, însă, după aproximativ 500 de metri, vehiculul s-a răsturnat în afara părţii carosabile, fără să rezulte victime.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 31 de ani din municipiul Fălticeni.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 23.02.2020, ora 00.20, în timp ce acționa pe DJ 209D din comuna Dărmănești, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a observat faptul că, într-un șanț de pe marginea drumului se află un autoturism al cărui conducător auto încerca să scoată vehiculul.
Cu ocazia audierilor, conducătorul auto, un bărbat de 46 de ani din comuna Zvoriștea a declarat polițiștilor faptul că, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă spre domiciliu său, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanț.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 23.02.2020, ora 17.30, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești a oprit pentru control pe raza comunei Udeşti, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 23.02.2020, ora 20.15, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din localitate, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „ conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, bărbatul de 32 de ani fiind reţinut de polițiști pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche