VIDEO Două sate au fost acoperite de gunoaiele luate de vânt din groapa de gunoi construită din fonduri europene în comuna suceveană Moara

Satele Vornicenii Mici și Vornicenii Mari din comuna Moara au fost acoperite, luni, de gunoaiele luate de vânt din depozitul de deșeuri construit de Consiliul Județean Suceava cu fonduri europene.

Gunoaiele au fost luate de vântul puternic și au fost împrăștiate pe o rază de câțiva kilometri. În total, câteva tone de deșeuri au fost împrăștiate pe câmp, dar și în grădinile și curțile localnicilor din cele două sate.

Gunoaiele împrăștiate sunt în mare parte din hârtie și plastic, deși conform autorizațiilor în groapa de gunoi construită din fonduri europene este interzisă depozitarea deșeurilor reciclabile.

Consiliul Județean Suceava a încălcat legea la construieea depozitului de deșeuri, acesta fiind amplast ilegal la mai puțin de 1.000 de metri de zonele locuite.

În 2009, locuitorii comunei Moara au protestat față de construirea gropii de gunoi. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus atunci că depozitul nu va afecta în niciun fel localitatea pentru că va fi „ca într-o farmacie”.

Chiar dacă localnicii și-au manifestat opoziția față de amplasament, instituțiile statului au emis autorizațiile pentru funcționarea depozitului construit cu încălcarea legii.



Mai nouă Mai veche