DSP Suceava, sesizată că elevi cu părinți sau bunici care s-au întors din Italia participă la cursuri la școala din comuna Șcheia



Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a fost sesizată, luni, de părinți din comuna Șcheia, că elevi care au intrat în contact cu persoane întoarse recent din Italia, din zona cu risc de infectare cu coronavirus, participă la cursuri, la școala din comună, transmite StiriSuceava.net.

Conform sesizării, mai multe persoane din localitatea Șcheia, părinți și bunici ai unor elevi, s-au întors recent din zonele de risc din Italia.

Procedura stabilită de instituțiile statului prevede că persoanele care au călătorit în zone de risc și membrii familiei cu care au intrat în contact trebuie să rămână la domiciliu timp de 14 zile pentru monitorizare. DSP Suceava a fost însă sesizată că elevi de la școala din Șcheia nu au respectat această interdicție și au participat luni la cursuri deși au intrat în contact cu părinți și bunci întorși din zonele de risc din Italia.

Instituția va face cercetări pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă. 
Mai nouă Mai veche