FOTO Căsuțe pentru păsărele construite de elevii din Bilca amplasate într-un parc amenajat prin voluntariatVineri, 6 martie 2020, grupul civic „Inițiative pentru Bilca” a lansat o provocare elevilor din comună, cea de a contribui direct la înfrumusețarea ei, prin construirea unor căsuțe pentru păsărele care să fie amplasate în Parcul Prieteniei și în alte locuri din comună.

Peste 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale „George Tofan” au răspuns provocării noastre. Elevii au primit în schimb dulciuri din partea școlii, câte o diplomă din partea grupului civic și semne de carte, din partea Asociației Rădăuțiul Civic. Parcul prieteniei din Bilca realizat tot la inițiativa cetățenilor s-a îmbogățit cu aceste căsuțe, fiind gata de venirea primăverii.

Tot în ziua de vineri, au fost plantați și câțiva pomi în jurul parcului și au fost pregătite și alte facilități ale spațiului, care, prin implicarea voluntarilor din grupul civic și a autorităților locale, va deveni un adevărat punct de atracție: parc, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, teren de volei și spațiu pentru grătare. Vă transmitem câteva imagini mai jos.

Căsuțele păsărelelor au fost montate și în alte locuri din comună (în parcul de lângă primărie, la școală sau la căminul cultural).

În data de 8 martie 2020, duminică, la inițiativa grupului nostru, câțiva copii s-au adunat pentru a culege ghiocei și brândușe pentru mamele lor, oferindu-le cu drag de Ziua Internațională a Femeii, 8 martie.

„Ne bucurăm să vedem că cetățenii și mai ales tinerii răspund cu entuziasm inițiativelor noastre. În urmă cu un an, nici nu ne imaginam că vom reuși să amenajăm un parc atât de frumos, numindu-l chiar Parcul Prieteniei, după cum s-a format și grupul nostru” au declarat cei mai implicați voluntari ai grupului civic din comuna Bilca - Sorin Puha, Iosif Cîrstean, Petru Cioată, Vasile Horodnic și Mihai Cîrdei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.