Școlile au fost închise pentru două săptămâni și în regiunea Cernăuți, unde un bărbat care a trecut prin Suceava a fost confirmat cu coronavirus


Regiunea Cernăuți din Ucraina a închis școlile pentru două săptămâni, după ce un bărbat a fost diagnosticat, săptămâna trecută, cu coronavirus. În aceeași regiune au mai existat șase suspecți, însă toți au fost testați negativ. Bărbatul a venit din Italia cu avionul până la Suceava și apoi a trecut cu mașina prin Vama Siret.

La Cernăuți, în Ucraina, decizia închiderii școlilor a venit mai repede decât în România. Mai exact, la sfârșitul săptămânii trecute, când vecinii de la nord au raportat primul caz de infecție COVID-19. Un bărbat venit din Italia prin România, care, după ce a zburat până în țara noastră, a luat mașina până în Ucraina.

În afară de cazul confirmat, în regiunea Cernăuți au mai existat nu mai puțin de șase cazuri de suspecți cu coronavirus. Toți cei șase suspecți au fost testați, însă, negativ.

Școlile vor rămâne, totuși, închise timp de două săptămâni, au anunțat autoritățile locale de la Cernăuți.

Cernăuți e singura regiune din Ucraina unde s-au înregistrat suspecți ori caz confirmate.

Majoritatea celor 151.000 de persoane declarate români în Ucraina trăiesc în regiunea Cernăuți, unde 12,5% din populație e reprezentată de minoritatea românească.
Mai nouă Mai veche