Situație foarte gravă la Suceava: 52 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Spitalul județean, închis și dezinfectat


Nu mai puțin de 52 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit. Spitalul va fi închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore și va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune.

52 de cadre medicale de la Suceava, confirmate cu coronavirus

Rezultatele testelor sosite luni arată că alte 25 de cadre medicale au virusul COVID-19. Bilanțul ajunge astfel la 52 de cadre medicale confirmate cu coronavirus. Dintre noile cazuri confirmate, șapte persoane sunt de la Secția de Cardiologie, cinci de la Medicina Internă și câte trei de la Boli Infecțioase și Gastro. Celelalte cazuri sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI. 

Luni, până la momentul publicării acestui articol, două persoane și-au pierdut viața la Suceava:

Este vorba despre un bărbat de 71 de ani care fusese internat la Spitalul Județean Suceava pe 21.03.2020 și confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Primul deces al fost al unei femei în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

Spitalul din Suceava, închis și dezinfectat - transformat exclusiv pentru cazurile de COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că spitalul de la Suceava va fi închis și dezinfectat, iar medicii vor fi puși în izolare. Tătaru a mai spus că toate internările din spital vor fi trimise în spitalele din zonă, precum Spitalul de la Rădăuți sau cel de la Botoșani.

După dezinfectare, spitalul din Suceava va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar la Suceava vor fi trimiși medici de la alte spitale din zonă, a spus Tătaru într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Am luat decizia ca la Spitalul Județean Suceava să intre în izolare toți medicii, să fie dezinfectat 48 de ore. Va deveni un spital COVID-19. Acolo vor fim detașați medici din zonă, de la spitalele din județ și de la spitale din alte județe”, a spus Tătaru.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.