Tranzacție ilegală cu o armă neletală anchetată penal de polițiști


Luni, 9 martie, polițiști din cadrul S.A.E.S.P. – I.P.J. Suceava, cu ocazia desfășurării atribuțiilor de serviciu, l-au identificat pe Ioan T., de 65 ani, din Dumbrăveni, care nu s-a prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă și nu a depus arma neletală marca Gamo, înscrisă în acesta la un armurier legal în termen de 10 zile de la data expirării documentului.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, sus-numitul a înstrăinat arma în cauză către Mihai P., din Dumbrăveni, în cursul anului 2017, fără respectarea prevederilor Legii 295/2004, respectiv fără a efectua tranzacția prin intermediul unui armurier autorizat.

Fiind efectuate verificări în baza de date, s-a stabilit faptul că Mihai P. nu este autorizat pentru a deține, purta și folosi arme neletale.

S-a procedat la identificarea lui Mihai P., ocazie cu care acesta a recunoscut faptul că a procurat arma neletală de la Ioan T., fiind de acord să o predea organelor de poliție pe bază de dovadă.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.
Mai nouă Mai veche