52,2 de metri cubi de cherestea transportată cu un aviz fals, confiscată de polițiștii dela filtrul din Pasul Tihuța


Duminică, 12 aprilie, la ora 16,00, lucrătorii SPR 15 Vatra Dornei aflaţi în punct fix de control dispus pe DN 17 în pasul Tihuţa, la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud, au oprit pentru control autoutilitara marca Man, încărcată cu material lemnos, respectiv cherestea răşinoase, care se deplasa din direcţia Vatra-Dornei spre Bistriţa.

Cu ocazia verificării provenienţei materialului lemnos a fost prezentat de către conducătorul auto Nicolae T., de 48 ani, din com. Coşna, avizul de însoţire secundar nedatat, emis de către SC Vas Company SRL, jud. Bistriţa-Năsăud, punct de încărcare depozit jud. Bistriţa-Năsăud, destinatar depozit SC Forest SRL, jud. Timiş, pentru cantitatea de 45,61 mc cherestea răşinoase molid şi brad, fiind însă constatate neconcordanţe atât cu privire la data şi ora plecării transportului menţionat în avizul de însoţire, respectiv în ziua anterioară 11.04.2020, ora 21:47, locul depistării raportat la locul punctului de încărcare, cât şi cantitatea efectivă de material lemnos transportată.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit. ”b” din Legea nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 52,272 mc cherestea tivită răşinoase, rezultată în urma inventarierii, în valoare de 37.583 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.
Mai nouă Mai veche