Fără titlu

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii cazurilor de Covid 19 desfășurate de polițiști

În cadrul planului de acțiune privind realizarea măsurilor din competență pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite în contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea Coronavirusului SARS-CoV-2, în data de 16.04.2020, între orele 10.00-12.00, lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Suceava fiind verificate 9 unități economice dar și 2 producători agricoli.
Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenţionale, prev. de Lg. 12/1990, în valoare de 25.200 lei.
De asemenea, au fost constatate  2 infracțiuni prevăzute de Legea 86/2006 (contrabandă)
Au fost ridicate bunuri în vederea continuării cercetărilor –2200 țigarete și au fost confiscate alte bunuri în valoare de 1000 lei.

Tot la 16.04.2020, la nivelul Poliției orașului Siret, pe raza de competență a fost organizată o acțiune pentru prevenirea răspândirii cazurilor de COVID 19 și respectarea ordonanțelor militare.
Au fost controlate 25 de autovehicule și au fost legitimate 30 de persoane.
Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 6500 lei, 4 sancțiuni la OM nr. 3/2020 cu valoare 6000 lei și 1 la Legea nr. 61/1991R cu valoare de 500 lei;
Au fost constatate 3 infracțiuni - ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ,,punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu nr. fals de înmatriculare, ,,conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.

EXEMPLU:
În cadrul acțiunii, lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Siret care acționau în punctul fix la intersecţia DN2 cu DN29C, au oprit pentru control, pe sensul de deplasare dinspre orașul Siret către com. Mihăileni, un autoturism al cărui conducător auto a prezentat o copie a certificatului de înmatriculare aparţinând unui alt vehicul.
Având în vedere că persoana în cauză nu a prezentat un permis de conducere, s-a procedat la verificarea în bazele de date, acesta figurând cu permisul de conducere anulat din anul 2018.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ,,punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu nr. fals de înmatriculare” şi ,,conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 16.04.2020, în jurul orelor 14.20, un bărbat de 40 ani, din com. Șerbăuți, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D, din localitate, a observat autoutilitara o condusă de către un bărbat de 46 ani, din com. Calafindești, pe aceeași direcție de mers și care s-a încadrat în efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde pe drumul comunal Călinești. Pentru a evita impactul cu acesta, șoferul de 40 de ani a efectuat manevra de depășire prin partea stângă, moment în care a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe un câmp pășune.
În urma accidentului atât conducătorul auto cât și pasagerul din autoturismul condus de bărbatul de 40 ani în persoana unui tânăr de 17 ani, din com. Șerbăuți, au suferit vătămări corporale, aceștia fiind găsiți lângă autoturism.
Conducătorului auto de 40 de ani nu i-a permis starea de sănătate testul cu aparatul etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Conducătorul auto de 46 ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române a rezultat faptul că bărbatul de 40 de ani nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

La 16.04.2020, în jurul orelor 17:29, un bărbat de 39 ani din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Universității din localitate, iar la intersecția cu str. Oituz, a surprins şi accidentat pe un bărbat de 48 ani, din mun. Suceava, care era angajat neregulamentar în traversarea străzii.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

La 16.04.2018, ora 18.13, un băarbt de 46 ani, din com. Fântânele, în timp ce conducea autoutilitara pe DC 65, în loc. Stamate, com. Fântânele, a surprins şi accidentat pe un minor de 3 ani, din mun. Suceava, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile fără a se asigura.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 16.04.2020, în jurul orelor 18:38, lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Dumbrăveni, au oprit pentru control pe raza localității Prelipca, oraș Salcea, autovehiculul care circula pe strada Mandachi Leocov, condus de un bărbat de 41 ani, localnic și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care I s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


Mandat pus în executare de polițiști

La 16.04.2020, orele 11.20, la nivelul Serviciului Investigații Criminale s-a primit spre executare mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Suceava, privind pe un băarbat de 41 ani, din mun. Dorohoi, județul Botoșani, condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.
Bărbatul a fost găsit la o adresă din Municipiul Suceava, unde, după ce i-a fost înmânat un exemplar al mandatului a fost reținut și depus în Penitenciarul Botoșani de polițiști din cadrul SIC.



Mai nouă Mai veche