Lumina sfântă de la Ierusalim nu va ajunge în județul Suceava. Oamenii sunt sfătuiți să-și aprindă singur luminările la miezul nopții de Înviere


Lumina Sfântă de la Ierussalim nu va ajunge în acest an în județul Suceava. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu care menționat că autoritățile nu au aprobat aterizarea avionului cu lumina pe aeroportul Salcea. Ion Lungu i-a sfătuit pe sucevenei să-și aprindă singuri lumânărilela miezul nopții.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:
În urma discuțiilor avute cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere că nu se mai aduce Lumina Sfântă la Suceava (NU a fost aprobată aterizarea avionului pe Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava), nu ne încadrăm în prevederile Articolului 3 din Acordul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română.

Nu se poate împărți Lumina Sfântă la ora 24:00 pentru că se încălcă Acordul.

Dimineața, la finalul slujbei, se poate împărți pâinea binecuvântată (Sfintele Paști) de către voluntari și de către personalul clerical. Articolul 2 din Acord prevede că va fi distribuită la domiciliul credincioșilor în prima zi de Paști, la solicitarea acestora.

Conform opiniei unor ierarhi, referitoare la Lumina de Paște, credincioșii o pot aprinde de la candela de acasă, la ora 24:00.
Mai nouă Mai veche