Buletin de presă, 15 aprilie 2020 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 46.000 lei aplicate de polițiști

La 14.04.2020, între orele 10.00 – 14.00 pe raza orașului Milișăuți s-a executat o acțiune pe linie prevenirii și combaterii faptelor care contravin ordonanțelor militare, ocazie cu care polițiștii au efectuat 30 controale în localuri publice, au legitimat 27 persoane și au cotrolat 24 autovehicule.
Astfel au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare.
Exemple:
- În jurul orei 12.00, fost depistat un tânăr de 18 ani din comuna Sucevița, având asupra sa o declarație pe proprie răspundere în care nu era completat motivul deplasării, data era greșită (01 aprilie 2020), iar locul deplasării era menționat eronat în alta localitate.
A fost sancționat cu amenda de 2.000 lei conf. art. 9, al.1 din OUG 1/ 1999 rap. la art. 4. alin. 3 din Ord. militara 3/2020.
- A fost depistat un bărbat 21 ani din comuna Sucevița, care în calitate de conducător al unei autoutilitare a circulat pe strada Țarinei din orașul Milișăuți transportând material lemnos având asupra sa o declarație pe proprie răspundere în care era precizat locul deplasării - localitatea Todirești.
Conducătorul auto a fost sancționat cu amenda în valoare de 2.000 lei conf. art. 9, al.1 din OUG 1/ 1999 rap. la art. 4. alin. 3 din Ord. militara 3/2020.


La 14.04.2020, între orele 09.00 – 11.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acționat pe raza județului Suceava, ocazie cu care au fost verificate 5 persoane fizice și aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 rep., în valoare de 40.000 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 550 lei, au indisponibilizat un autoturism în valoare de 1500 euro și au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”contrabandă”.
Exemplu:
La 14.04.2020, polițiștii au depistat o persoană fizică care transporta cantitatea de 300 de pachete țigări de proveniență extracomunitară, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”contrabandă”, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 300 de pachete de țigarete și fiind indisponibilizat un autoturism în valoare aproximativă de 1500 de euro.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 14.04.2020, ora 06.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 A, în afara localităţii Adâncata, un bărbat de 44 ani din comuna Zvoriştea a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens după care a acroşat un copac de pe marginea drumului.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, a unui bărbat de 50 ani și rănirea gravă a unui bărbat de 42 ani, ambii din comuna Zvoriştea, pasageri în autoturism.
Victimele au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14.04.2020, în jurul orei 00.18, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 în localitatea Frumosu, autoturismul condus de un bărbat de 33 ani, din comuna Preutești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întrucât conducătorul auto cât şi cei doi pasageri din autoturism nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020 .
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 14.04.2020, ora 04.30, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că, în centrul satului Berchișești se află o mașină în șanț.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat în șanțul lateral dreapta a sensului de mers Berchișești - Drăgoiești o autoutilitară şi conducătorul auto, un localnic de 46 de ani, care a declarat faptul că, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă oprindu-se în şanţ.
Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 46 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul respirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Întrucât atât conducătorul auto cât şi un alt bărbat din comuna Berchişeşti, pasager în autoutilitară nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.


La 14.04.2020, în jurul orei 22.40, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control în localitatea Prelipca autoturismul condus de un localnic de 24 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche