VIDEO Klaus Iohannis: „Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, din păcate, nu avem nicun motiv de relaxare, avem 20 de morţi în 24 de ore. Cuvântul de ordine este „Staţi acasă”. Preşedinte a anunţat că va solicita ministrului de Interne şi premierului să revină asupra acordului MAI - BOR. „Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a avertizat preşedintele.

„Este regretabil să observăm şi în viaţa publică că de multe ori cele mai bune intenţii creează cele mai mari complicaţii. Aşa se întâmplă şi cu un aşa-zis acord între MAI şi BOR. Intenţiile poate sunt bune, dar nu s-a înţeles. Nu e cazul să ne relaxăm, iar explicaţiile care s-au dat au fost prea optimiste. Încep o şedinţă în cadrul căreia voi solicita premierului Orban şi ministrului Vela să revină asupra acestui acord şi să găsească o formulă prin care oamenii să stea acasă şi să se respecte prevederile din ordonanţele militare”, a anunţat preşedintele înaintea întâlnirii cu şeful Executivului şi cu mai mulţi miniştri, precum şi cu şeful Departamentului pentur Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Preşedintele a argumentat că astăzi suntem în prima zi din starea de urgenţă prelungită şi din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7200 de persoane infectate, avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit, avem de ieri până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus, deci, nici vorbă de relaxare, iar cuvântul de ordine este „Staţi acasă!”

„Eu vă spun ce vă spun şi medicii, ce spun experţii, ce spune OMS: Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a conchis Iohannis.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.