Lotul național de canotaj, în pericol! Elisabeta Lipă: „90% dintre ei sunt la Suceava! O să realizăm prea târziu ce greșeli am făcut!”



Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, nu înțelege de ce sportivii români au fost trimiși la casele lor în loc să rămână în cantonamente.

Fosta mare sportivă a oferit mai apoi un exemplu concret, din ramura pe care o reprezintă, și a precizat că abia după ce se va fi terminat pandemia se va realiza și marea greșeală comisă deja.

„Era mult mai bine, dacă nu chiar 100%, dacă sportivii erau izolați în cantonament în locurile lor de pregătire. Gândiți-vă că 90% dintre ei (n.r. - cei din lotul olimpic de canotaj) sunt la Suceava.

Știm, vedem ce se întâmplă la Suceava. Unde sunt mai în siguranță ei? La Suceava sau în cantonament?”, a spus Lipă, într-o intervenție telefonică găzduită de emisiunea Fotbal Club.

Elisabeta Lipă, despre sportivii de la Suceava: „Tot mai trebuie să iasă!”

Lipă a mai lăsat de înțeles faptul că nu este convinsă că sportivii vor efectua antrenamentele așa cum trebuia în perioada de autoizolare.

„Ok, stau acasă la ei, dar tot mai trebuie să iasă pentru cumpărături, să se apuce de gătit. Apoi, au de făcut câte două antrenamente pe zi pentru a se menține, nu este atât de simplu.

Le era mult mai bine în cantonament, îmi mențin punctul de vedere. O să realizăm ce greșeli am făcut abia după aceea, când se vor întoarce sportivii la lot”, a adăugat Lipă.

Elisabeta Lipă a mai precizat că sportivii nu mai au acum „obiectul muncii”, ceea ce nu este deloc în regulă pentru întreaga națiune.

„Noi, acum nu avem niciun sportiv undeva la pregătire. De la juniori, la senoiri. Nu mai avem obiectul muncii.

Câți credeți că se mai întorc. Sau, cum se vor întoarce? Am trimis copii acasă cu lacrimi în ochi, pentru că nu aveau unde să se ducă. Sunt lucruri grave”, a încheiat Lipă, la Digi Sport.
Mai nouă Mai veche