MApN: Peste 1.500 de militari, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirusPeste 1.500 de militari au participat, în 24 de ore, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Astfel, în intervalul 8 aprilie ora 16,00 - 9 aprilie ora 16,00, 1.556 de militari şi 335 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare). De asemenea, militarii au participat la transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 431 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

MApN aminteşte că, miercuri, o echipă formată din patru militari a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean Deva.

Totodată, Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava, iar cei ai Batalionului 1 CIMIC din Bucureşti la distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus din judeţul Suceava.

De asemenea, militarii Armatei României au preluat de la Jandarmeria Română 84 de obiective, asigurând paza acestora în municipiul Bucureşti şi în alte 28 de judeţe, arată MApN.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.