O tânără beată la volan s-a răsturnat cu mașina la Poiana Stampei. Polițiștii i-au făcut dosar penal, dar au amendat-o și pentru că a încălcat restricțiile de circulație din ordonanțele militare


La 09.04.2020, ora 00.38, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în comuna Poiana Stampei, pe partea carosabilă este un autoturism răsturnat.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătoarea auto, o localnică de 25 de ani, care a declarat faptul că, în jurul orei 00.00, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în coliziune cu un podeţ.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Întrucât femeia de 25 de ani circula fără un motiv întemeiat pe DN 17, nerespectând Ordonanțele Militare în vigoare, aceasta a fost sancționată contravențional conform OM 3/2020.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.