Prefectura Suceava: 535 de persoane au fost externate, 154 de persoane au fost declarate vindecate


Instituția Prefectului informează că în ultímele 24 de ore echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

La aceste acțiuni au participat 334 de polițiști, 108 polițiști locali, 30 de militari MApN și 65 de jandarmi.

Verificările au vizat 2052 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 39 de unități economice. Au fost aplícate 127 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 256.500 lei. Au fost întocmite 2 dosare penale pentru infracțiuni de fals și uz de fals.

  • în izolare voluntară la domiciliu 1970 de persoane. Până acum au ieșit din izolare 10542 de persoane
  • în carantină instituționalizată 1040 de persoane. Până acum au ieșit din carantină instituționalizată 830 de persoane

Au fost externate din spital 535 persoane și declarate vindecate 154 de persoane.

Precizăm faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind nórmele de igienă și distanțare socială, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârilor nr. 8 /31.03.2020 și nr. 11/ 09.04.2020 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.