Statistica epidemiei de coronavirus în județul Suceava la 10 aprilie 2020

La data de 10.04.2020, situația persoanelor aflate în izolare voluntară la domiciliu și/ sau carantină la nivelul județului Suceava, se prezintă astfel:
- în izolare voluntară la domiciliu 2798 de persoane. Până acum au ieșit din izolare 8632 de persoane
- în carantină instituționalizată 1198 de persoane. Au ieșit din carantină instituționalizată 483 de persoane.
- 760 de locuri disponibile pentru carantină instituționalizată.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale, escortarea convoaielor si pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În aceste acțiuni au fost implicați 320 de politisti, 121 de polițiști locali, 17 militari MAPN si 76 de jandarmi.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 9 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 3568 de persoane. De asemenea, 91 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării obligațiilor ce derivă din actele normative adoptate de la începutul Stării de Urgență.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 367.500 de lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare, respectiv încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor
Mai nouă Mai veche