Tensiuni din cauza restanțelor salariale la Foresta: „Am primit doar promisiuni”. Andrei Ciutac: „În martie au primit două salarii și două prime. S-a luat și opt mii, și nouă mii, chiar și 11.000 de lei”



Carantina nu le priește celor de la Foresta. Perioada de izolare a dus la acumularea unor tensiuni între jucători și conducerea clubului. Motivul îl reprezintă restanțele salariale. Unii dintre jucători ne-au contactat pentru a se plânge de această situație.

„Ne-au promis că vor fi bani, dar lucrurile merg din ce în ce mai rău. Am tot primit promisiuni că înainte de Paște vom primi banii. La Paște ni s-a spus că se așteaptă șomajul, iar salariile după începerea campionatului. Deja este prea mult, suntem tratați ca niște cerșetori”, a declarat, pentru StiriSuceava.net, un jucător care a solicitat să-i protejăm identitatea.

Președintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, a precizat că în acest moment sunt înregistrate restanțe la salarii pentru luna februarie și pentru jumătatea din luna martie de până la decretarea stării de urgență. Totodată, clubul trebuie să le mai achite jucătorilor două prime de joc.

„Pe 4 martie, înainte de meciul cu Liești, au luat două salarii și pe 5 martie au primit două prime. Nu o să dau nume, dar s-a luat și opt mii, și nouă mii, chiar și 11.000 de lei. Până și juniorii au luat cel puțin 2.500 - 3.000 de lei”.

Andrei Ciutac a mai menționat că plățile pentru cele două salarii plătite în martie nu au fost făcute din contractul de finanțare de la Primărie, ci din fonduri obținute din surse private. „Legea nu permite să fie făcute plăți retroactiv. Toți banii din acest contract de finanțare pot fi cheltuiți doar după data semnării contractului. Noi am semnat contractul pe 28 februarie”.

AJPIS încă nu a virat jucătorilor banii pe șomajul tehnic

Contractele de activitate sportivă ale jucătorilor de la Foresta au fost suspendate începând de la 15 martie, după decretarea stării de urgență. Pe această perioadă, jucătorii vor primi un ajutor de șomaj de 75% din venitul anterior, dar nu mai mult de cunatumul salariului mediu pe economie.

„Pentru contractele de activitate sportivă documentele nu se depun la AJOFM, se depun la Agenția Județean de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). Vor primi acest șomaj tehnic toți cei care nu beneficiază de alt contract de muncă. Din câte știu, persoanele cu contract de muncă din alte sectoare de activitate care și-au depus documentele la AJOFM au primit deja acei bani pentru șomajul tehnic. La sportivi și la celelalte categorii de persoane care au depus documentele la AJPIS nu s-au făcut încă viramentele”, a adăugat Andrei Ciutac.

Nu a uitat meciul de la Lișeti

La rândul lui, Andrei Ciutac s-a aratăt foarte nemulțumit de prestația jucătorilor în singura partidă oficială disputată în 2020, înfrângerea cu 3-1 de pe 7 martie, la Liești.
Mai nouă Mai veche