Un cal furat a ajuns înapoi la proprietar pentru că avea obiceiul să muște


Situație inedită în comuna Râșca, județul Suceava. Un bărbat la care a ajuns calul furat al unui vecin l-a adus înapoi proprietarului pentru că avea prostul obicei să muște. Autorii furtului, doi tineri, sunt cercetați pentru furt calificat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați telefonic de un bărbat de 45 de ani, din comuna Râșca, despre faptul că acestuia i-a fost furat calul din grajd în timpul nopții. Bărbatul le-a mai spus agenților că și-a văzut animalul la un străin din Râșca, potrivit monitorulsv.

Polițiștii i–au descoperit imediat pe hoți. Este vorba de doi tineri de 18 și 19 ani, care au intrat în timpul nopții în curtea păgubitului și i-au furat animalul. În dimineața următoare, cei doi au pus calul la căruță și s-au dus la Baia, unde nu au reușit să vândă animalul, însă l-au dat până la urmă la schimb cu un altul.

Văzând că acesta mușcă, vineri dimineață, noul proprietar al calului furat l-a înhămat la căruță și a venit cu el la Râșca, în încercarea de a-l înapoia celor doi tineri cu care făcuse schimbul.

Calul a fost înapoiat proprietarului, iar cel din Baia și-a luat și el animalul și s-a întors acasă.

Cât despre cei doi hoți, aceștia s-au ales cu dosar penal și au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare pentru că s-au deplasat fără a avea declarații pe proprie răspundere legate de scopul și locul deplasării.
Mai nouă Mai veche