8,81 metri cubi de lemn de foc transportat fără documente legale, confiscat de polițiști la Putna. Șoferul a fost amendat cu cinci mii de lei


Luni, 27 aprilie 2020, la ora 16.35, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, au identificat pe drumul forestier Putnișoara, în imediata vecinătate a unui depozit temporar aparținând O.S. Putna, ansamblul rutier format din autoutilitara Scania și remorca care staționa, fiind încărcat cu material lemnos. Lângă ansamblul rutier a fost identificat și conducătorul autoutilitarei, un tânăr de 33 ani, din Putna, care a declarat verbal că nu are emise avize pentru materialul lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate împreună cu un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna, s-a stabilit că materialul lemnos în volum de 10 mc. lemn foc paltin, din remorcă are proveniență legală, fiind încărcat din depozitul temporar Putnișoara aparținând OS Putna, sens în care a fost emis aviz de însoțire secundar de către un reprezentant al acestui Ocol Silvic. De asemenea, s-a stabilit că materialul lemnos încărcat în autoutilitară nu avea proveniență legală și urma a fi transportat fără aviz de însoțire.

Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna - Ocolul Silvic Putna, unde inginerul silvic a inventariat materialul lemnos ilicit stabilind faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 8,81 mc lemn foc fag + diverse tari, în valoare de 1577,72 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche