Un șofer băut a dat cu mașina peste un pieton, la Pătrăuți, și a fugit de la locul accidentului


Sâmbătă, 11 aprilie 2020, la ora 17.00, Doru B, de 20 ani din comuna Pătrăuţi, în timp ce conducea autoturismul marca Audi pe un drum comunal neclasificat în interiorul localităţii Pătrăuţi, având direcția de deplasare spre D.J. 209 D, înainte de o curbă la dreapta, l-a acroşat pe un localnic de 19 ani care circula din sens opus.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuţi, cu ambulanţa, unde în urma consultaţiilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: ,,contuzie gambă dreaptă”.

După producerea accidentului conducătorul auto a oprit la faţa locului, după care a plecat la domiciliu, fără a anunţa organele de poliţie.

Conducătorul auto a fost identificat la ora 18.00 și a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea a fost testat şi pietonul cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului”.
Mai nouă Mai veche