Un tânăr prins beat la volan în Duminica Floriilor le-a prezentat polițiștilor o declarație pe propria răspundere în scop de munci agricole. Tânărul a fost amendat și este cercetat penal


Duminică, 12 aprilie, în jurul orei 20:20, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, a fost direcționat de către personalul de serviciu pe subunitate, la intersecția străzilor Dimitrie Cantemir cu str. calea Bucovinei, întrucât lucrătorii din cadrul BIC - Poliția mun. C-lung Moldovenesc au oprit pentru control un conducător auto care emana halenă alcoolică, unde au constatat următoarele:

La data de 12.04.2020, în jurul orei 20:20, Mihai C., de 25 de ani, din sat/com. Pojorâta, în timp ce conducea autoturismul marca AUDI, pe str. Calea Bucovinei, din direcția com. Pojorâta spre com. Vama, a fost oprit pentru control, ocazie cu care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.

Urmare a testării, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Totodată, tânărul a prezentat pentru control o declarație pe propria răspundere prin care acesta a precizat faptul că se deplasează în scop de munci agricole, acest lucru nefiind conform cu realitatea, motiv pentru care a fost sancționat conform OM 3/2020 cu amendă de 2000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche