Prefectura Suceava: Precizări cu privire la carnea de miel

În contextul Sărbătorilor Pascale din următoarea perioadă, facem câteva precizări cu privire la modul în care vă puteți achiziționa carnea de miel.

Pentru a merge să achiziționăm miei sau produse din carne de miel, de la operatorii economici autorizați, trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor).

De asemenea, vă recomandăm să mergeți singuri, nu cu mai mulți membri ai familiei și să vă asigurați că agentul economic este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Nu uitați să cereți documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță sau factură.

În cazul în care doriți să achiziționați carne de miel de la o persoană de la care ați mai cumpărat și în anii anteriori și care o aduce la domiciliul dumneavoastră, asigurați-vă că poate veni, având în vedere restricțiile de circulație impuse pentru zona de carantină (municipiul Suceava și cele 8 comune limitrofe).

În cazul în care persoana are posibilitatea legală de a se deplasa, pentru deplasare aceasta trebuie să dețină asupra sa documentele necesare conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență ale produselor și să poată emite bon fiscal, chitanță sau factură.

Nu mai este posibilă deplasarea comercianților cu turmele de miei la intrarea în orașe/ municipii.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.