VIDEO Vicarul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin, a ieșit, luni, din zona de carantină și a slujit la Mănăstirea Sihăstria Putnei



Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, a participat, luni dimineață, la slujba oficiată la Mănăstirea Sihăstria Putnei, situată în fara zonei de carantină stabilită în municipiul Suceava și localitățile limitrofe, transmite StiriSuceava.net.

În toate zilele din Săptămâna Mare, PS Damaschin a slujit la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, reședința arhiepiscopală. În noaptea de Înviere, PS Damaschin a slujit alături de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la Biserica Sfântul Gheorghe a Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou Suceava.



Luni însă, PS Damaschin a părăsit zona de carantină și a slujit la Mănăstirea Sihăstria Putnei, iar ÎPS Pimen a sujit la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Liturghia de la Mănsătirea Sihăstria Putnei a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a lăcașului de cult. 

Luni după-amiază, ÎPS Pimen a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și a fost transportat a Spitalul Județean Suceava, iar în noaptea de luni spre marți a fost transferat cu un elicopter al MAI la Institutul „Matei Balș” București.

Conform Ordonanței Militare nr. 6 din 30 martie 2020:
Art.3 - În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Mai nouă Mai veche