Accident la Moara Nica! O tânără care se plimba cu bicicleta pe contrasens a fost lovită de un tânăr băut și fără permis care conducea un moped



Luni, 25 mai 2020, la ora 21.13, o tânără de 17 ani din satul Moara Nica, comuna Moara, a condus o bicicletă pe trotuarul de pe partea stângă a DC 71, în localitatea Moara Nica, având direcţia de mers dinspre municipiul Suceava spre localitatea Moara Carp. Ajungând în zona magazinului „Trident”, de pe partea stângă având în vedere sensul său de mers, a părăsit trotuarul şi a intrat pe partea carosabilă, moment în care a intrat în coliziune cu un moped care circula din sensul opus.

Accidentul de circulaţie s-a produs pe sensul de mers al mopedului, adică dinspre Moara Carp spre Suceava.

În urma impactului, a rezultat avarierea celor două vehicule, dar şi rănirea ușoară a minorei care conducea bicicleta. Aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava cu un vehicul de ambulanţă.

Conducătorul de moped a părăsit locul producerii accidentului, abandonând mopedul pe DC 71, în zona Bisericii de Lemn din satul Moara Carp şi în apropierea intersecţiei cu str. Eternităţii.

În jurul orelor 22:20, conducătorul mopedului a fost identificat de către lucrătorii Secţiei de Poliţie Şcheia la domiciliul său din Moara Carp.

Constantin Z., de 29 ani, din satul Moara Carp, a recunoscut că a condus mopedul şi a fost implicat în accidentul de circulaţie, motivând că a plecat de la faţa locului întrucât s-a speriat.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest la ora 22:33, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind întrebat dacă posedă permis de conducere, acesta a declarat că nu deţine un astfel de document şi nici nu a deţinut vreodată.

Din evidenţele poliţiei s-a stabilit că tânărul nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche