Bazarul din Suceava se redeschide sâmbătă, după două luni și jumătate de suspendare a activității



Bazarul Sucevei, cel mai mare complex comercial din oraş, se redeschide pe 30 mai, după două luni şi jumătate de suspendare a activităţii.

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava.

La intrările în Bazar vor fi montate patru tuneluri de dezinfectare, care pulverizează substanţe biocide, dintre care două la poarta 1, principală.

În plus, Poliţia Locală va monitoriza respectarea măsurilor de siguranţă.

De asemenea, sunt circuite stabilite. Se face intrarea pe poarta 1 şi ieşirea pe poarta 2, de lângă râul Suceava, iar altă intrare, auto, este la poarta 3, cu ieşire la poarta 4. Şi acolo va fi organizat flux cu trecere prin tunel de dezinfecţie, astfel încât să fie un control asupra a ceea ce trece prin Bazar.

Totodată, pentru toţi cetăţenii care intră în Bazar purtarea măştii este obligatorie. De asemenea, se va păstra distanţarea fizică, de aceea vor fi forţe suplimentare de poliţie în Bazar, dar şi personalul administrativ va monitoriza respectarea măsurilor.

Decizia de reluare a activităţilor comerciale din Bazar nu include restaurantele sau barurile din perimetru. Acestea rămân închise, doar acolo unde se poate face servirea la fereastră, cu masa la pachet, se poate da autorizare pentru funcţionare.

Activitatea Bazarului din Suceava, în care funcţionează peste două mii de spaţii comerciale, a fost suspendată pe 15 martie.
Mai nouă Mai veche