Buletin de presă, 15 mai 2020 - IPJ Suceava

Acțiune de prevenire și combatere a actelor ilicite de comerț desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

La 14.05.2020, între orele 09.00 – 15.00, în baza planului de acțiune privind realizarea măsurilor din competență pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei din cadrul subunităților de pe raza județului Suceava, au organizat şi executat o acţiune, ocazie cu care au fost verificați 60 de producători agricoli și aplicate 57 sancțiuni contravenționale, în valoare de 79.660 lei.
De asemenea polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 1.920 lei.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 14.05.2020, ora 12.20, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 în comuna Frumosu ansamblul format din cap tractor şi remorcă condus de un bărbat de 36 de ani din comuna Manastirea Humorului, care transporta material lemnos, lemn lucru de esenţă răşinoase.
Întrucât existau neconcordanţe între avizele de însoţire prezentate şi materialul lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani transporta în mod ilegal cantitatea de 9,84 m.c. lemn lucru de esenţă rășinoase în plus față de avizele de însoțire primare prezentate.
Conducătorul auto a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.


Dosar penal la regimul rutier

La 14.05.2020, în jurul orelor 23:11, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe DJ 208 T în comuna Siminicea autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Adâncata.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche