Buletin de presă, 17 mai 2020 - IPJ Suceava

Acțiune de prevenire și combatere a actelor ilicite de comerț desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

La data de 16.05.2020, între orele 09.00 – 13.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat şi executat o acţiune pe raza județului Suceava, pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț.
Au fost verificate 6 persoane fizice autorizate/I.F./P.F./I.I., SC dar și producători agricoli.
Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenţionale, prev. de Legea 12/1990, în valoare de 5000 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.05.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe D.N. 17 pe raza comunei Pojorâta, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 29 ani din comuna Stulpicani, sat Slătioara. Acestuia i s-a solicitat să coboare din vehicul în vederea efectuării unei testări cu aparatul etilotest constatându-se cu acest prilej că prezenta tulburări de echilibru și că emana halenă alcoolică.
În urma testării a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevarea a două probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

La 6.05.2020, ora 11:40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți în timp ce acționa pe DJ 209D, din comuna Șerbăuți, sat Șerbăuți, a oprit pentru control un ATV condus de către un minor în vârstă de 17 ani, localnic.
Tânărul a declarat că nu posedă permis de conducere iar autovehiculul nu este înregistrat în circulație pe drumurile publice.
A fost verificat în bazele de date constatându-se că nu figurează cu permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.

La 16.05.2020, orele 17:10, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC Teicioară din comuna Horodnic de Sus, mopedul care nu avea montată plăcuță cu număr de înregistrare și a cărui conducător nu purta cască de protecție.
Conducătorul mopedului a fost legitimat în persoana unui minor de 16 ani, din comuna Marginea.
Au fost efectuate verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că mopedul are o capacitate cilindrică de 49 cmc și că acesta nu este înregistrat pentru a fi pus în circulație pe drumurile publice.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.

La 16.05.2020, orele 16.28, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au fost sesizați despre faptul că pe str. Amurgului din mun. Suceava a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
La 16.05.2020, orele 16.20, un bărbat de 47 de ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Amurgului din mun. Suceava, a intrat în coliziune cu bicicleta condusă de un minor care nu s-a asigurat la pătrunderea pe partea carosabilă. În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

La 16.05.2020, ora 21:10, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, a oprit pentru control pe DC neclasificat de pe raza satului Stamate, com. Fîntînele, autoturismul condus de către un bărbat de 39 de ani, din com. Fîntînele.
Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

La 16.05.2020, orele 23:50, patrula din cadrul Biroului de Ordine Publică Suceava a oprit pentru control un autoturism se deplasa pe str. Grigore Ureche, virând la dreapta pe str. Octav Băncilă. Autoturismul era condus de cătreun bărbat de 30 de ani, din municipiul Suceava,
Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,58 mg alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 16.05.2020, în jurul orei 18:45, un bărbat de 51 de ani, din com. Vama, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, localitatea Vama, dinspre localitatea Frasin către Câmpulung Moldovenesc, a semnalizat iniţial intenţia schimbării direcţiei de deplasare spre dreapta, după care, fără a finaliza manevra, a tras brusc stânga de volan fără să se asigure din spate, moment în care a întrat în coliziune cu partea lateral stânga fată în partea lateral dreapta faţă a autoturismul care era condus de către un alt bărbat de 30 de ani, din comuna Sadova, pe acelaşi sens de deplasare.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorilor auto și a pasagerelor din autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani, respectiv două tinere de 16 şi 18 ani, din mun. C-lung Moldovenesc, fiind transportate la unitatea spitalicească pentru consultații de specialitate.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, șoferul de 51 de ani având o concentrație alcoolică de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat iar șoferul de 30 de ani de 0,00 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche