Buletin de presă, 21 mai 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 20.05.2020, în jurul orelor 12.30, o patrulă din cadrul Postului de Poliție Cârlibaba împreună cu personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Cârlibaba pe D.C. 86A, pe raza satului Cârlibaba, au oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 52 de ani din judeţul Maramureş, care transporta material lemnos, lemn foc de esenţă molid.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, în urma inventarierii, specialiştii silvici au stabilit faptul că, acesta transporta în mod ilegal cantitatea de3,90 mc lemn foc esență molid.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 409,50 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Cârlibaba.


La 20.05.2020, orele 18:00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DC 44 Voivodeasa de pe raza comunei Sucevița autoutilitara condusă de un localnic de 26 de ani, care transporta material lemnos, lemn pentru cherestea, specia molid.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că, bărbatul transporta în mod ilegal cantitatea de 3,44 m.c. lemn pentru cherestea, specia molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1001,04 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20 mai 2020, la ora 08.38, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, pe raza comunei Crucea, pe DN 17 B, a avut loc un accident rutier.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorii auto, un bărbat de 31 de ani din municipiul Vatra Dornei şi un bărbat de 31 de ani din comuna Crucea.
Conducătorul auto din municipiul Vatra Dornei a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 B, pe raza comunei Crucea, într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 31 de ani.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a numitului a conducătorului auto din comuna Crucea, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 20.05.2019, ora 00.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.05.2020, în jurul orelor 10.00, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control în apropierea intersecției cu strada Nicolae Bălcescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


În ziua de 20.05.2020, în jurul orelor 18.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Primăverii din localitate motociclul condus de un localnic de 16 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, motociclul nu este înmatriculat, iar tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Tânărul de 16 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche