Buletin de presă, 22 mai 2020 - IPJ Suceava


Bunuri în valoare de 6.650 lei confiscate de polițiști

În ziua de 20.05.2020, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza municipiului Rădăuți, ocazie cu care au constatat faptul că, un localnic de 66 de ani şi o localnică de 37 de ani comercializau produse de îmbrăcăminte inscripţionate cu diverse mărci cunoscute, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că acestea ar fi contrafăcute.
Produsele în valoare de 6.650 lei au fost confiscate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, ce va fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 21.05.2020, în jurul orelor 21.29, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, în dreptul unui imobil, un localnic de 18 ani a pătruns în mod nejustificat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus din sens opus de o localnică de 25 ani.
În autoturismul Audi A4, cu nr. de înmatriculare SV-99-GSG se mai aflau în calitate de pasageri Savu Gabriel, de 20 de ani, din mun. Rădăuți și Andronic Patrisia Maria, de 5 ani.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto şi a doi pasageri din autoturismul condus de femeia de 25 de ani, un bărbat de 20 de ani şi un minor de 5 ani, ambii din municipiul Rădăuţi, care au fost transportaţi cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 18 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătoarea auto de 25 de ani nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, având în vedere starea de sănătate, însă, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.05.2020, orele 16,10, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 35 de ani posedă permis de conducere valabil doar pentru categoria A.
Sus numitul a declarat verbal că autoturismul aparține concubinei sale, o localnică de 30 de ani, aceasta având cunoștință despre faptul că el conduce autoturismul pe drumurile publice, neavând permis de conducere valabil pentru această categorie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere corespunzător”, ce va fi soluţionat procedural.

La 21.05.2020, în jurul orei 20:50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviţei mopedul condus de un localnic de 46 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 46 de ani fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 46 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche