Buletin de presă, 24 mai 2020 - IPJ Suceava


Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La data de 23.05.2020, ora 16.30, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că o persoana aflată la volanul unui autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat într-o grămadă de piatră.
La fața locului, respectiv pe D.J. 175 din comuna Breaza a fost identificatun bărbat de 44 ani, din com. Dorna Candrenilor, care a declarat faptul în cursul zilei de 23.05.2020 a consumat doi litri de vin la o persoană din comuna Moldova Sulița, după care s-a urcat la volanul autoutilitarei și s-a deplasat spre locul unde locuiește fără forme legale, respectiv comuna Fundu Moldovei.
A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 23.05.2020, în jurul orei 20.00, un bărbat de 25 ani, din orașul Siret, conducea autoturismul pe D.N. 2 din direcția Suceava către Siret.
În localitatea Grănicești nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul care rula în fața sa și a intrat în coliziune față - spate cu acesta, rezultând doar pagube materiale.
Lucrătorii de poliție sosiți la fața locului au testat ambii conducători auto, împrejurare în care s-a constatat că șoferul de 25 de ani care se face vinovat de producerea accidentului, avea o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 23.05.2020, în jurul orei 23.40 patrula de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce patrula pe strada Jean Bart, din municipiul Suceava, a observat un autoturism care circula fără a avea aprinse luminile regulamentare pentru timp de noapte.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 28, de ani, localnic.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la UPU Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.

La 24.05.2020, ora 00.50, lucrătorii Poliției orașului Frasin, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, au identificat pe un bărbat de 28 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. 30A din direcția Valea Seacă către Calea Ober Frasin.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Gura Humorului, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, cercetările vor fi continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 24.05.2020, în jurul orei 02.15 patrula de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce patrula pe strada Amurgului din municipiul Suceava, a observat un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 27, localnic, iar în calitate de pasager a fost legitimatun bărbat în vârstă de 36 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, șoferul a fost condus la UPU Suceava, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge, pe a doua acesta refuzând-o, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 23.05.2020, în jurul orei 08.10, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza de competență, respectiv pe strada Ștefan cel Mare, a oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 25 ani, din comuna Straja, care a înmânat un permis de conducere eliberat de autorităţi străine.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că șoferuul nu este posesor de permis de conducere.
La o atentă examinare a permisul de conducere se constată faptul că aceasta nu prezintă toate elementele de siguranţă specifice permiselor eliberate de autoritățile din spațiul european.
A fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals”, şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

La 23.05.2020, ora 09:50, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul George Enescu, a observat un autoturism care se deplasa către intersecția cu str. Calea Obcinilor, având montată invers plăcuța cu nunăr de înmatriculare provizoriu din spatele autoturismului.
S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate.

La 23.05.2020, în jurul orei 14.20, polițiștii din cadrul Compartimentului rutier Vatra Dornei au oprit în trafic pe strada 22 Decembrie din municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 43 ani, localnic, iar la verificarea acestuia în baza de date s-a constatat că cel în cauză figurează cu permis de conducere ,,SUSPENDAT”.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști față de un bărbat agresiv

La 23.05.2020, ora 02.22, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o femeie de 42 ani, din orașul Vicovu de Sus, a reclamat faptul că soțul ei de 46 ani, a provocat scandal la domiciliu și a agresat-o fizic pe fiica sa de 17 ani.
La imobilul persoanei vătămate au fost identificate apelanta precum și fiicele acesteia de 17 ani și de 15 ani.
Din primele verificări a rezultat faptul că în noaptea de 22/23.05.2020, bărbatul de 46 de ani a consumat băuturi alcoolice la domiciliu. În jurul orei 02.20 acesta a agresat-o pe soția sa, iar pe fiica de 17 ani a acestora a lovit-o cu palma peste față, minora prezentând o echimoză la nivelul buzei inferioare.
S-a procedat la întocmirea formularului de risc constatând faptul că există risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 46 de ani, acesta fiind evacuat din locuință.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 23.05.2020, ora 08.25, polițiștii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități de verificare și control al traficului rutier pe raza com. Putna, au oprit pentru control autoutilitara condusă pe D.C. Sihăstria Putnei, de către un tânăr de 23 ani, domiciliat în comuna Putna, care transporta material lemnos, respectiv lemn fag foc.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că susnumitul nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Din acest motiv acesta a fost condus cu autoutilitara încărcată cu material lemnos la Atelierul de prelucrare a lemnului aparținând de Ocolul Silvic Putna în vederea luării măsurilor legale.
S-a solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Putna care în urma inventarierii și măsurării materialului lemnos transportat a stabilit că acesta este în volum de 2,60 m.c. lemn foc fag.
Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 439,4 lei a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche